The BellRays imponeren met aanstekelijke rock ’n soulshow in P60

Was P60 afgelopen zaterdagavond nog het spicy middelpunt van de Bollywood Dhamakha Beach Party, zondagavond staat de up-tempo soulpunkrock van de Amerikaanse band The BellRays centraal. “Blues is the teacher, punk is the preacher” meent de band die zich niet laat labellen.

The BellRays: Rockshow!
Tijdens het optreden van supportband The Reeves uit Mechelen (B) begint het publiek langzaam binnen te druppelen. Wanneer The Bellrays uiteindelijk het podium betreden vult een andere energie de zaal. De Californische band rond het echtpaar Lisa Kekaula (zang) en Bob Vennum (gitaar) is al actief sinds 1990. De huidige Europese tour promoot hun nieuwe EP Covers. P60 is de enige Nederlandse club die de band deze tour aandoet.

BellRays - P60Het optreden start met het krachtige Black Lightning – titelsong van de gelijknamige cd uit 2011- en daarmee zit het tempo er voor de rest van de avond goed in. Lisa in het zwart, met leren broek en hooggehakte laarzen, zwaait driftig met haar tamboerijn. De stevige rockmuziek krijgt een extra dimensie door haar volle, soms rauwe stem die doet denken aan Tina Turner, Aretha Franklin en Janis Joplin. Zelf is ze bij het grote publiek bekend als de guest vocalist op de hitsingle Good Luck van het Britse dj-duo Basement Jaxx.

Als tweede song klinkt het nieuwe nummer Mine All  Mine. Ook oudere nummers als That’s not the way it should be, Zero PM, Close your eye en het rustige Have a little Faith in me staan vanavond op de setlist.

Rockshow, Rockshow! scandeert de zangeres regelmatig tijdens het concert. Het publiek dat veelal in zwarte leren jacks is gestoken had dat al begrepen. Met de hoofden headbangt men licht op de maat mee. BellRays - P60_1
Van de cover EP klinken Dream police (Cheap Trick) en Living a lie (Black Sabbath). Welke song uit welk genre ook wordt gespeeld, de zangeres weet met de power en soul van haar stem en haar performance te overtuigen. Echtgenoot Bob completeert het geheel met felle riffs en springt regelmatig met de gitaar hoog in de lucht.

The way, Anymore, Everybody get up, Coming down, Perfect of het energieke On Top : de band speelt strak en geroutineerd. Het selecte publiek kan geen weerstand bieden en gaat los.
Met de toegiften Blues for Godzilla en Revolution Get Down – gebruikt voor de commercial van Nissan XTerra – komt een einde aan een sensationele energy boost. Dit was geen rockshow. Dit was veel meer.

Foto’s: Gianfabio Lupo