Uitstel van betaling voor Medisch Centrum Amstelveen

De rechtbank in Amsterdam heeft woensdag surseance van betaling verleend aan Medisch Centrum Amstelveen, dat meldt de website Medisch Contact.

Het kleine ziekenhuis, dat is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond aan de Burgemeester Haspelslaan, kampt al enige tijd met liquiditeitsproblemen. Huisbankier Rabobank zegde onlangs de kredietovereenkomst met MC Amstelveen op, een stap die een bank doorgaans zet als een bedrijf of instelling niet aan de rente- en/of aflossingsverplichtingen kan voldoen.

Volgens Medisch Contact blijft de hulpverlening aan patiënten vooralsnog gewoon doorgaan.  Daarbij wordt in het artikel vermeld dat vooral de hoge kosten voor de verbouwing van hockeykantoor naar ziekenhuis (2012) op de begroting drukken. Ondanks dat het ziekenhuis goed draait, lijkt dit de grootste boosdoener voor de liquiditeitsproblemen.