Wederom open dag op begraafplaats Zorgvlied

Op de zondagen 29 mei en 5 juni houdt Zorgvlied op veler verzoek extra open dagen. Op de Amstelveense begraafplaats aan de Amsteldijk 273 te Amsterdam, kunnen belangstellenden tussen 12.30 en 17.00 genieten van de prachtige natuur en de bijzondere grafmonumenten. Het unieke crematorion, dat in april voor het eerst haar deuren opende, wordt waarschijnlijk tijdens deze open dagen de grote trekpleister.

Het crematorion is de eerste in Nederland en valt op door de bijzondere tipi-achtige vormgeving. Het crematorion herbergt alleen een oven en een half open voorportaal en oogt daardoor heel transparant. Tijdens de open dagen kan ook bij het crematorion een kijkje achter de schermen worden genomen.

Op de open dag is ook het karakteristieke Chalet geopend. Dit is een kleine ontvangst- en opbaarruimte geschikt voor kleinere gezelschappen. De bezoekers kunnen ook een kijkje nemen bij het Lalibellum, een voor Nederlandse begrippen uniek grafkeldercomplex voor algemene graven. De bezoeker kan daarnaast een bezoek brengen aan de Urnenwijk De Paerl, waar een welhaast Oosterse sfeer hangt. De Paerl bestaat uit een lotusvijver met daarom heen prachtig vormgegeven porseleinen familie-urnen.