Aanleg Poelzwembad per direct hervat

De aanleg van het Poelzwembad mag per direct worden hervat. De Raad van State heeft de voorlopige voorziening opgeheven.  Eerder werd het werk rond de aanleg stilgelegd omdat op de locatie mogelijk de modderkruiper zou leven. Onderzoek van gemeente wees uit dat dit niet het geval is.

Het argument van de modderkruiper was mede aangedragen door de heer Hesterman die boven het restaurant Aan de Poel woont en ook eigenaar van het pand is. Hesterman en de gemeente hebben een lange historie en lagen al geregeld met elkaar in de clinch.

Het is nog niet precies bekend wanneer de pontons van het zwembad in de Poel worden geplaatst.  Hierbij moet namelijk rekening worden gehouden met de nodige festivals die in het Amsterdamse Bois plaatsvinden. De pontons zullen via de ringvaart en speciaal vervoer via het Amsterdamse Bos naar de Poel worden getransporteerd.

Het is nog niet  bekend wanneer het zwembad wordt geopend. Onze verslaggever Wesley Schouwenaars sprak met wethouder Veeningen.