Amstelveen middenmoter bij inzamelen elektronisch afval

Amstelveen bezit een plek in de middenmoot als het gaat om inzamelen van elektronisch afval. In Amstelveen werd in 2015  4,4 kilo per persoon aan zogenoemde e-waste ingeleverd. Dat is twee ons minder dan het landelijk gemiddelde van 4,6 kilo. Dit blijkt uit de jaarlijkse benchmark van Wecycle, de stichting die de inzameling en recycling van e-waste organiseert.

Onze buurman Uithoorn doet het op het gebied van inzamelen van oude elektrische apparaten beter. Daar werd in 2015 gemiddeld vijf kilo persoon ingeleverd. In de gemeente Aalsmeer is er in ieder geval nog werk aan de winkel. Daar lag het gemiddelde op 2,9 kilo.

Als het gaat om inzamelen van e-waste doen we het als provincie overigens wel heel goed. In Noord-Holland werd in 2015 gemiddeld 5,4 kilo ingezameld en daarmee staat de provincie in de top drie van Nederland.

Foto: George Hotelling, Flickr.