Amstelveense vader en dochter zingen in tv-show Jij&Ik

Farah (11) en Ben Kada uit Amstelveen zingen op 29 juni samen live een bekende hit in het tv-programma Jij&Ik. Tijdens de show gaan zij de muzikale strijd aan met zeven andere ouder-kindkoppels die, net als Farah en Ben, geselecteerd zijn uit tientallen inzendingen op internet. Een vakjury, met daarin Marco Borsato en zijn dochter Jada maakte de selectie.

Jij&Ik
Jij&Ik is een bijzondere tv-avond, waarin War Child samen met de kinderen en ouders aandacht vraagt voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen wereldwijd. De presentatie van Jij&Ik is in handen van Tooske Ragas en Marco Borsato, beiden ambassadeur van War Child. Tal van artiesten verlenen hun medewerking aan de show, waaronder Matt Simons en Esmee Denters.

Centraal tijdens de avond staat de band tussen ouder en kind en de deelnemende koppels laten zien hoe verbindend samen zingen kan zijn. Ben Kada: “Farah en ik vinden het heerlijk om samen te zingen. Onderweg naar mijn familie in Frankrijk zingen we de hele weg. Zingen is echt een middel om je te kunnen uiten. Het is ook fijn om je dochter te kunnen stimuleren om de dingen te doen waar ze gelukkig van wordt. En dat we dit dan nu samen kunnen doen voor zo’n mooi doel, maakt het extra speciaal.”

De deelnemende kinderen en ouders krijgen de komende weken professionele begeleiding op het gebied van zang en performance van Babette Labeij om hen klaar te stomen voor een live optreden voor heel Nederland. Uiteindelijk beslist het publiek in de zaal door middel van een staande ovatie wie het winnende koppel is. De uitzending is 29 juni om 20.30 op NPO 1.

Over War Child
Wereldwijd groeien bijna 250 miljoen kinderen op in een conflictgebied. War Child biedt oorlogskinderen in 12 landen een combinatie van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs.

Foto: Miss Jack Artcomposer