Brandweer verstoort raadsvergadering Amstelveen

Brandweerlieden uit geheel Nederland, maar vooral uit het korps Amsterdam-Amstelland, hebben vanavond de raadsvergadering in Amstelveen verstoord. Op het ogenblik strijdt de brandweer voor een betere CAO. Daarvoor moeten zij onder anderen onderhandelen met onze burgemeester Mirjam van ’t Veld. Zij zit in de landelijke onderhandelingscommissie van de brandweerkamer. De brandweer vroeg met de actie aandacht voor de moeizame onderhandelingen die vooral de pensioensregeling betreffen.

Vakbonden en gemeenten onderhandelen al een jaar over een nieuwe regeling voor het vervroegd uittreden van brandweerlieden. Het werk op de brandweerwagens geldt als zwaar.

Een woordvoerder van de brandweermannen is duidelijk “Dit is een goede wake-upcall voor de burgemeester, Als er maandag geen akkoord komt, gaat de boel plat.”

Foto’s en video: KaWijKo Media