Brandweerman mishandeld bij ongeval in Aalsmeer

Een brandweerman van kazerne Aalsmeer is gisteren mishandeld bij een ongeval op de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer. De brandweerlieden gingen terug naar de kazerne, na de autobrand op de Hogedijk. Onderweg naar de kazerne stuitte ze op een ongeval, die onlangs was gebeurd.

Een automobilist bleek last te hebben van nek- en rugklachten. Daarop nam er een brandweerman plaats in de auto, om het slachtoffer te stabiliseren. Een andere automobilist maakte een warrige indruk, en wilde zijn auto verplaatsen, om verderop te parkeren. Dit was echter niet nodig, en juist onveilig omdat de brandweerlieden de weg inmiddels hadden afgesloten. Om te voorkomen dat de auto ging rijden, heeft een brandweerman de sleutels uit de auto gehaald. De bestuurder van die auto was daar echter niet van gedient, en sloeg de brandweerman met een vuist op het hoofd.

De direct gealarmeerde politie was snel ter plaatse, en hield de bestuurder aan. Ook werd de bestuurder aan een blaastest onderworpen, waaruit bleek dat deze teveel gedronken had.

Uiteindelijk is er proces verbaal opgemaakt voor Artikel 5 (gevaarlijk rijgedrag), artikel 6 (veroorzaken ongeval met letsel), artikel 7 (verlaten plaats ongeval) en artikel 8 (rijden onder invloed). Daarnaast heeft de betrokken brandweerman aangifte gedaan van mishandeling.

Volgens politie Aalsmeer-Uithoorn zal justitie vermoedelijk een zwaardere straf eisen, omdat een hulpverlener is mishandeld. Zover bekend heeft de brandweerman geen lichamelijk letsel overgehouden aan het incident.

Foto: Politie Aalsmeer-Uithoorn