CDA krijgt onvoldoende steun voor behoud Amstelveense buurtwinkels

De buiten de grote wijkwinkelcentra gevestigde winkels zijn belangrijk voor de buurt meent het CDA. Ze zijn noodzakelijk voor mensen die slecht ter been zijn en houden de buurt levendig. In de Detailhandelsnota die afgelopen woensdag tijdens de raadvergadering is besproken, staat echter dat veel kleinere zogenaamde ‘winkelstrips’ waarschijnlijk hun functie zullen verliezen. Volgens het College moeten deze dan een andere bestemming krijgen. Het CDA heeft, samen met ChristenUnie en SP, een motie ingediend om ruimte te houden voor winkels in de buurt. Deze motie kreeg geen meerderheid in de Gemeenteraad.

CDA Raadslid Gerard Hulsman: “Natuurlijk zien we dat veel kleinere winkeliers het moeilijk hebben. Maar juist op die winkelstrips, bijvoorbeeld langs de Lindenlaan en de Van Heuven Goedhartlaan, is er nu juist weinig leegstand. Zolang er ondernemers zijn die daar een winkel willen drijven, moet daar als het aan het CDA ligt ruimte voor zijn. En als dat niet meer het geval is, geef dan zo’n winkelstrip als het even kan een bestemming waar de buurt iets aan heeft.”