Dag Amstelveense sportheld, dag Bankrashal

De Bankrashal. Een Amstelveense sportheld. Er werd zelfs een wereldberoemd model naar hem genoemd. Het Bankrasmodel stond aan de basis van één van de mooiste Nederlandse teamsportprestaties ooit: de gouden plak van Nederlandse volleyballers in 1996 bij de Olympische Spelen in Atlanta.  Die Bankrashal, die wordt nu ontmanteld.

Het zal de sportliefhebber pijn doen. Hoeveel mooie wedstrijden zijn er niet gespeeld in de bekendste Amstelveense sporthal? De volleyballers van Valkenberg Martinus maar ook de  basketballers van 3-Es en Kinzo Amstelveen  hadden een fundament gelegd voor absolute topsport in Amstelveen.

De parallel met de teloorgang van de topsport in Amstelveen en de uiteindelijke sloop van de Bankrashal is pijnlijk. Gelukkig hebben we de hockeyers en badmintonners nog. En we kunnen altijd nog kijken naar wat het opleverde: