Forse daling leegstaande kantoren Amstelveen door transformatie

Het percentage leegstaande kantoorruimte in de gemeente Amstelveen is gedaald van 29,6% op 1 januari 2015 naar 22,7% op  1 juni 2016. Dit heeft wethouder Maaike Veeningen deze week gemeld in een brief aan de gemeenteraad.  De voornaamste oorzaak van de leegstandsdaling is het recordaantal getransformeerde vierkante meters kantoorruimte in 2015.

Volgens Veeningen zijn vastgoedeigenaren in toenemende mate bereid te investeren in nieuwe functies voor leegstaande panden, zoals woningen en hotels. In Amstelveen is, na Amsterdam, de meeste kantoorruimte getransformeerd van alle gemeenten in de zogenoemde Metropool Regio Amsterdam (MRA), namelijk 68.000 m2. De locaties waar de meeste kantoorruimte is getransformeerd zijn de Burgemeester Rijnderslaan (voormalig KPGM-gebouw) met 41.000 m2 en Kronenburg met 24.700 m2 .