Halve Finale Regio West Nederland ‘The Clash of the Cover Bands’ in P60

De tweede halve finale voor Regio West Nederland van ‘The Clash of the Cover Bands’ vindt plaats op vrijdag 1 juli. Hier zullen de overgebleven zeven bands de muzikale strijd met elkaar aan gaan in de zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. De bands worden zowel door een vakjury als door het publiek beoordeeld. De winnaars in beide categorieën plaatsen zich voor de Regio-Finale West Nederland.

De line-up die avond is (in willekeurige volgorde): De Buurtjongens: Allround coverband uit Alkmaar/ MonkeyBack: Beth Hart tribute uit Hoorn/ Silver: Rock coverband uit Bilthoven/The Journeymen: BluesRock coverband uit Amsterdam/ The Royaltease: Alternative 80’s coverband uit Hilversum/ Thirsty Tigers: Rock coverband uit Amsterdam en Tomahawk: Classic Rock coverband uit Zaandam.

The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! 2016-2017

Dit jaar is de grootste bandcompetitie van Nederland weer de grens over geweest en betrekt ook België en Luxemburg in haar spannende zoektocht naar de beste en populairste coverband. ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! 2016-2017′ vindt in eerste instantie plaats in zes regio’s: Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland), West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland), Noord Nederland (Friesland, Groningen), Oost Nederland (Gelderland, Overijssel, Drenthe), een extra landelijke cyclus en België/Luxemburg. Elke regio heeft haar eigen cyclus van voorrondes, halve finales en een finale. De winnaars van alle regionale finales ontmoeten elkaar in de BENELUX Semi-Finales, en daarna de knallende BENELUX Grand Finale.

De deelnemende bands worden beoordeeld door enerzijds een vakjury (vertegenwoordigers van o.a. platenmaatschappijen, artiestenbureaus, muziekdocenten en vakmedia) en anderzijds het publiek. Beide categorieën krijgen een uiteindelijke winnaar in de BENELUX Grande Finale die wordt beloond met o.a. een platencontract met videoclip inclusief distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Gedurende hun deelname aan ‘The Clash of the Cover Bands’ worden de bands zoveel mogelijk begeleid en gecoacht om zowel muzikaal als ook op het gebied van presentatie en uitstraling het aanwezige talent optimaal te laten benutten. Door deze intensieve begeleiding groeit tijdens deze spannende en leerzame competitie niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek.

P60 opent op vrijdag 1 juli om 19.30 uur haar deuren en het programma start om 20.00 uur.

Meer informatie: P60.nl