Infloyd speelt meesterwerken Roger Waters en Pink Floyd in P60

Pink Floyd tribute band Infloyd verraste eerder met een imposante live-vertolking van Roger Waters’ meesterwerk Amused to Death (1992/2015). Na de wereldpremière volgde eind 2014 een binnenlandse tournee die unaniem positieve reacties kreeg van pers en publiek in zowel binnen- als buitenland. Infloyd  is op veler verzoek weer op tournee en speelt nog één keer Amused to Death in de Nederlandse zalen. Vrijdag 10 juni staat de band in P60.

Het album is oorspronkelijk in 1992 uitgebracht en wordt door velen als een absoluut ‘masterpiece’ gezien. Vorig jaar werd het album opnieuw gemixt en geremasterd. Dit bracht muziekliefhebbers opnieuw in contact met het werk, dat de invloed van massamedia op onze blik op de buitenwereld beschrijft. Thematisch gezien staat het album nog meer in het middelpunt van de actualiteit dan tijdens de eerste release in 1992.

De uitvoering van Infloyd is indrukwekkend. Donker, duister, intrigerend en meeslepend zijn de thema’s, vurig en vol passie is de band. De door Infloyd zelf geproduceerde soundscapes en het traditioneel perfecte licht en geluid maken een Infloyd-show tot een ware belevenis.

Naast Amused to Death wordt ook het andere meesterwerk van Pink Floyd, het album Dark Side Of The Moon in zijn geheel live gespeeld. Dit ‘classic album’ is misschien wel de meest invloedrijke, inspirerende en succesvolle lp uit de moderne rockgeschiedenis. Aangevuld met de all-time Pink Floyd favorieten wordt de liefhebber getrakteerd op een bijna drie uur durende belevenis van muziek, film, licht en effecten.

Meer informatie: P60