Joke Boon belicht kookboek ‘Bonen!’

De VN riep het jaar 2016 uit tot Internationaal Jaar van de Boon. Op vrijdag 1 juli komt daarom Joke Boon naar Venstra Café om u haar bonencakejes te laten proeven en te vertellen over haar kookboek Bonen! Uiteraard signeert zij ook haar kookboek.

Bonen – of nog breder: peulvruchten – zijn niet alleen lekker en voedzaam, ze zijn ook volwaardige vleesvervangers. In de 144 originele recepten in haar kookboek heeft zij zich laten inspireren door de enorme variëteit aan gerechten die met peulvruchten te bereiden zijn. Van bonenbrood en hartige taart tot amandel/lupinekoekjes en after eight ijs op basis van grauwe erwten. De recepten zijn mede bijzonder, omdat de schrijfster sinds haar vierde jaar geen reukvermogen meer heeft en de structuur en het mondgevoel van de gerechten des te belangrijker zijn.

Joke Boon is vanaf 11.30 tot 12.30 uur in het café van boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein aanwezig.