Leen Schaap aangesteld als nieuwe commandant brandweer

Leen Schaap is vandaag aangesteld als commandant van de Brandweer Amsterdam-Amstelland. Een maand geleden maakte de brandweer bekend Leen Schaap voor te dragen aan het veiliheidsbestuur. Deze hebben Leen Schaap geschikt bevonden.

Leen Schaap heeft een omvangrijke carriere achter de rug binnen de Amsterdamse politie. Zo was Leen Schaap onder andere districtschef van het zuidelijke deel (waar Amstelveen ook onder valt). Zijn functie als commandant is dan ook zijn ‘vuurdoop’ in de brandweerorganisatie.

Vandaag vond de ceremonie plaats in de commandantenkamer van de brandweerkazerne in de Honthorststraat in Amsterdam. Hij volgt waarnemend commandant Ijle Stelstra op, die binnen enkele maanden de Brandweer Amsterdam-Amstelland verlaat. Hij wordt directielid van het Insituut Fysieke Veiligheid in Arnhem.

Foto: Brandweer Amsterdam-Amstelland