Muziekprogramma Amsterdam Woods Festival bekend

Het muziekprogramma van het Amsterdam Woods Festival op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus is compleet. Het festival in het Amsterdamse Bos breidt uit met negen nieuwe veelbelovende acts: Hein Cooper, Desert Mountain Tribe en de Nederlandse talenten La Corneille, Tenfold, David Benjamin, Pitou, The Avonden en Bartek. Winnaar van de Amstelland Popprijs 2016  Kurt Rosa staat ook op het podium.

Veel ruimte voor talent
Op het Concerto Spruit Podium van Amsterdam Woods is net als vorig jaar nieuw Nederlands talent te zien. In samenwerking met Concerto Amsterdam presenteert AWF La Corneille, Tenfold, David Benjamin, Pitou, The Avonden, Bartek en Kurt Rosa. Zij voegen zich bij de line-up waar eerder ook Crying Boys Cafe, Jeangu Macrooy, Marle Thomson en Naive Set voor werden bevestigd.

Internationale must-sees
Twee nieuwe acts op de line-up worden door blogs, muziekmedia en journalisten omarmd als de nieuwe beloftes van dit jaar. Desert Mountain Tribe uit Londen maakt stomende bluesrock die doet denken aan Black Rebel Motorcycle Club en Brian Jonestown Massacre. Op showcasefestivals als The Great Escape lieten zij zich van hun beste kant zien. Ook Hein Cooper is een act waar veel over wordt gesproken; deze jonge charismatische zanger uit Australië pakt met de single ‘Rusty’ jong en oud in. Voor liefhebbers van Tom Odell en Passenger.

Line-up vol muzikale verrassingen
Eerder maakte Amsterdam Woods al een groter deel van de line-up bekend, die werd aangevoerd door Daniel Norgren, Sticky Fingers, Jeremy Loops, Eefje de Visser, My Baby, Ultimate Painting, Amber Arcades, Liima, Palmbomen II Live en ook Marble Sounds, De Likt, PAUW, Choir of Young Believers, Husky, I Am Oak, zZz, Phil Cook, Bent van Looy en Jo Goes Hunting. De line-up staat vol met muzikale verrassingen: verwacht bijvoorbeeld een bijzondere duo-show van Phil Cook met Daniel Norgren, en zie artiesten terug voor een persoonlijk gesprek bij de Q&A’s van de muziekdocumentaires.

Films, food en randprogrammering
Op Amsterdam Woods Festival is uiteraard veel meer te vinden dan enkel muziek. IDFA en Melkweg programmeren muziekdocumentaires op het terrein, en de bezoeker heeft een grote keus aan eten en drinken door het restaurant met een 3-gangen menu en de vele foodtrucks en kraampjes. Daarnaast kan de bezoeker zich vermaken met randprogrammering, waaronder speciale biercolleges van Gulpener en het plaatjesdraaien met het team van de Crosley platenspelers.

Kaartverkoop en meer informatie: www.amsterdamwoods.nl.