Nederlandse jazzstudenten en Syrische musici spelen samen in Griffioen

De Griffioen organiseert met Tpodium op vrijdag 8 juli een concert van de Codarts & Royal Conservatory Big Band en de Syrian Big Band. Als Union Big Band staan de gezelschappen zondag 10 juli op het North Sea Jazz Festival, maar de vrijdag daarvoor treden ze al op in Amstelveen. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door enkele sponsors, maar alle muziekliefhebbers kunnen ook hun bijdrage leveren: iedereen die een kaartje koopt, ‘bekostigt’ daarmee ook een vrijkaartje voor een bewoner van de naast Uilenstede gevestigde vluchtelingenopvang Kronenburg. Griffioen hoopt dat deze ‘SAM SAMstelveen’ aanslaat en dat veel vluchtelingen het concert bij kunnen wonen.

De Codarts & Royal Conservatory Big Band wordt geformeerd uit de beste jazzstudenten van Codarts Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en staat onder leiding van dirigent Ilja Reijngoud. Al vele malen traden de big bands van beide opleidingen samen én apart op tijdens North Sea Jazz. Dit jaar is er een unieke samenwerking met de Syrian Big Band, die als eerste big band in de Arabische wereld de jazzmuziek een stem gaf in thuisland Syrië. De Syrian Big Band is weliswaar een jazzorkest, maar valt op door het gebruik van traditionele Oosterse muziekinstrumenten. Als speciale gast treedt dit jaar saxofoniste Tineke Postma.

Meer informatie: Griffioen.nl