Overvaller woning Purmerend komt uit Amstelveen

Afgelopen donderdagavond is er een woningoverval geweest op een woning in Purmerend. Volgens het Noord-Hollands dagblad zou een van de overvallers een 32-jarige man uit Amstelveen zijn. Een tweede overvaller is nog niet gepakt.

De twee verdachten belden afgelopen donderdagavond aan bij een 54-jarige man aan de Apkenstraat in Purmerend. Eenmaal binnen bedreigden ze de bewoner met een mes, en bonden hem vast. Nadat de woning was doorzocht zijn ze er vandoor gegaan in de auto van het slachtoffer. Dit bleek echter geen slimme zet, het betrof namelijk een opvallende oranje sportwagen. De auto werd door agenten uit de eenheid Noord-Holland in samenwerking met Amsterdamse collega’s staande gehouden op de A10. In deze auto zat de Amstelvener.

De politie heeft de zaak in onderzoek, maar is nog steeds op zoek naar de andere overvaller. Tips kunnen gemeld worden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto’s: Intervisual Studio / Lorenzo Derksen