Politie nog steeds op zoek naar daders overval Galjoen

De politie is nog steeds op zoek naar twee mannen die op de vroege ochtend van maandag 25 april even voor 05.30 uur twee bewoners van een woning (woonwagen) aan het Galjoen hebben overvallen. De bewoners, een vrouw van 68 en een man van 72, raakten gewond bij de overval en moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd.

De twee overvallers kwamen met een grijze auto aan. De twee daders probeerden de mannelijke bewoner te overmeesteren op het moment dat hij even voor 05.30 uur naar buiten liep om naar zijn werk te gaan. De bewoner werd op zijn eigen erf met grof geweld tegen de grond gewerkt en er ontstond een worsteling die minutenlang duurde.

Op het moment dat de overvallers de bewoner onder controle hadden,  gingen ze met hem de woning binnen. Daar worden beide bewoners vastgebonden en de twee overvallers doorzochten het huis naar waardevolle spullen. Na bijna een uur gingen zij er met allerlei spullen vandoor. Het duo reed vervolgens in de richting van de Gondel.

Op videobeelden is te zien dat een groene auto vlak in de buurt rijdt van de auto van de daders, zowel bij aankomst als bij hun vlucht. De politie wil graag in contact komen met de inzittende(n) van deze auto omdat zij mogelijk iets gezien kunnen hebben.auto

Het signalement van de daders:

 • Donkere huidskleur
 • Normaal/atletisch postuur
 • Donkerkleurige muts/haarnet
 • Donkerkleurige driekwart jas (Parka)
 • Donkerkleurige broek
 • Witte schoenen
 • Blauwkleurige handschoenen

 

Dader 2

 • Donkere huidskleur
 • Langer dan de andere overvaller
 • Normaal/atletisch postuur
 • Donkerkleurige muts
 • Donkerkleurige/groenkleurige jas (model Bomberjack) voorzien van zakken die met rits afsluitbaar zijn.
 • Donkerkleurige broek met witte strepen
 • Donkerkleurige schoenen met wit logo of afwerking op achterzijde
 • Donkerkleurige sporttas met witte strepen

 

Vragen aan het publiek:

 • Wie kent of herkent de mannen op de beelden?
 • De recherche sluit niet uit dat de overvallers de woning mogelijk op een eerder moment in de gaten hebben gehouden. Heeft iemand hier mogelijk iets van gemerkt?
 • De recherche wil graag spreken met de inzittende(n) van de groene auto.
 • Wie heeft mogelijk informatie over deze woningoverval?

Tips

Herkent u de daders op de beelden of hebt u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.