Stadshart Amstelveen ziet dolgraag Primark komen

Unibail-Rodamco, de eigenaar van het Amstelveense Stadshart, ziet dolgraag een Action of Primark naar Amstelveen komen. Verhalen dat alleen winkels uit het hoge segment welkom zijn, worden naar het land der fabelen verwezen. “Dat is pertinent onjuist. Wij willen voor ieder wat wils aanbieden. Dus ook voor ieder segment. Een Primark of een Action zouden meer dan welkom zijn in ons Stadshart,” zegt Otto Ambagtsheer, managing director Benelux van Unibail-Rodamco, tegenover RTVA.

Dat deze winkels er op het ogenblik niet zijn, ligt puur aan de beschikbare ruimte. Een Primark verlangt vele vierkante meters winkeloppervlak en die zijn er op het ogenblik niet.

Ambagstheer wil daarom ook zo snel mogelijk om tafel met de zogenoemde stakeholders van het Stadshart. De winkeliers, omwonenden, gemeente en eigenaren zullen gezamenlijk moeten gaan werken aan een visie die ervoor zorgt dat het Amstelveense Stadshart ook in 2025 nog tot de top van Nederland behoort.

De eerste veranderingen in het Stadshart staan overigens al op stapel. Zo wordt het Stadsplein verder aangepakt en komt er tussen de Binnenhof en Rembrandthof een wintertuin waar ook horeca gevestigd zal worden.

Net als veel Amstelveners ziet Unibail-Rodamco ook graag een grote bioscoop naar het Stadshart komen. Amstelveners zijn voor comfortabel en modern filmkijken nu nog aangewezen op bioscopen in Amsterdam of Hoofddorp.

Foto: @markheybo, Flickr