Stadspleinfestival wordt Culturele Bazaar

Het jaarlijkse Stadspleinfestival Amstelveen is dit jaar al in het laatste weekend van juni. Op zondag 26 juni van 12.00 uur tot 18.00 uur vindt het festival nu onder de naam Culturele Bazaar plaats. Een bazaar met een informatiemarkt en veel workshops en presentaties van lokale en regionale culturele projecten en talenten. Het programma is een afspiegeling van het brede aanbod dat de culturele instellingen te bieden hebben. De presentatie is in handen van stadsdichter Matthijs den Hollander.

Op het Stadsplein is een culturele parade met workshops in tenten, een DJ bus en een informatiemarkt. Op het centrale podium staat een mix van plaatselijk talent en professionele sing- songwriters gepland. Verder is er een diversiteit aan straattheater actief. Het Stadsplein is extra feestelijk door gezellige kleine terrasjes, picknickbanken en foodtrucks. Op twee podia staan allerlei slagwerkgroepen, strijkorkesten, harmonie orkest, musicalgroepen, big bands en koren. Kurt Rosa, die in mei de popprijs Amstelland won, treedt om 15.30 uur op.

Op het plein staan bussen met presentaties van de voice factory, ensembles van de muziek- en dansschool, DJ workshops voor kinderen en volwassenen. In de quizbus van de bibliotheek is er een Familiequiz om te peilen wat u en uw gezin weten over Amstelveen, cultuur en boeken. Of test wat je voelt bij kunst in de pagode van het Cobra Museum of beproef je geluk bij het Rad van Fortuin in de cultuur pagode. Ook in de gebouwen is van alles te doen. De Volksuniversiteit presenteert haar nieuwe programma in een eigen pagode en het Poppentheater organiseert ‘De rijdende huiskamer’, ‘De parade’ en ‘Beren op de weg’.

Op het programma staan verder de opening van de expositie amateurkunst in de Kunstuitleen, optredens van o.a. het Pauluskoor, het Amstel gospel koor en de Concertina’s in de Muziek- en dansschool en muzieksessies in het P60 café.

Het meest actuele programmaoverzicht staat op de website www.stadspleinfestival.nl