Stand van zaken in vluchtelingenopvang

Burgemeester Mirjam van ’t Veld heeft vandaag een brief aan de gemeenteraad verstuurd, met daarin een update over de gang van zaken rondom de vluchtelingenopvang aan de Laan van Kronenburg.

Zo is er steeds een wisselende samenstelling van bewoners. Waar het in het begin voornamelijk gezinnen waren, zijn daar nu een hoop alleenreizende mannen bijgekomen. De vrijwilligers weten zich steeds goed aan te passen naar de behoeftes in de opvang.

Ook zijn er de afgelopen tijd diverse activiteiten geweest. Zo was er een clownsoptreden van Hoky Poky, uitdelen van dadels voor iedereen, sprookjesconcert door VU-orkest en een jazzbrunch in de Paaskerk.

De politie heeft in juni een persoon moeten aanhouden wegens overlast. Op verzoek van de burgemeester, in overleg met het COA, is besloten de vluchteling over te plaatsen naar elders in het land. De politie heeft twee wijkagenten gekoppeld aan de opvanglocatie. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar en hebben zeer geregeld contact met de beheerders van het COA. Zij melden dat het op dit moment uitermate rustig is.