Vaderdagtip: Aalsmeer Flower Festival

Aalsmeer staat in het weekend van 18 en 19 juni in het teken van de derde editie van het Aalsmeer Flower Festival. Op zes locaties vinden verschillende activiteiten plaats. Zondag 19 juni is het ook Vaderdag. Het festival biedt een uitgelezen kans om dit weekend iets met of voor vader te komen doen.

Natuurlijk zijn er overal prachtige bloemen te zien, maar op veel locaties is er ook live muziek en zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar.
Voor kinderen is er op elke locatie wel iets te doen. Op de Historische Tuin kan met echte bloemblaadjes een ‘flowerselfie’ worden gemaakt en op het Molenplein is het mogelijk een ludieke sleutelhanger te maken op basis van bloemen. Bij de kwekerijen Belle Epoque en Morning Glory aan de Oosteinderweg is er onder andere een speurtocht. Hier zijn ook prachtige tuinrozen en hanging baskets te koop. Bij FloraHolland is er onder meer een plukwand om een mooi boeketje te plukken voor vader. Het Boerma Instituut biedt jong en oud de gelegenheid om ‘florale cupcakes’ te maken en bij Fort Kudelstaart is heel veel te doen, waaronder het maken van rozenboeketjes.

Winactie
Bezoekers van het Flower Festival kunnen ook een leuke prijs winnen: een lunchbon ter waarde van € 30 voor Het Tuinhuis op de Historische Tuin. Maak een mooie foto (of selfie) tijdens het evenement op 18 en 19 juni, stuur deze vóór 1 juli op naar communicatie@aalsmeerflowerfestival.nl en je maakt kans op deze prijs.

Fietstocht
Op beide festivaldagen is het ook mogelijk deel te nemen aan een speciaal uitgezette fietstocht. De route van ongeveer 35 kilometer leidt langs alle locaties van het festival en gaat over een aantal mooie fietspaden en wegen in Aalsmeer. Start- en inschrijfpunt voor de fietstocht is bij FloraHolland. Deelname kost € 2,50 of € 5 voor een familiekaart. Deelnemers aan de fietstocht krijgen een stempelkaart. Op elke locatie kan een stempel worden gehaald en een volle kaart geeft recht op een leuke goodiebag.

Meer informatie over het festival op: www.aalsmeerflowerfestival.nl.