Wie verdient een groen lintje in Amstelveen?

De fractie van GroenLinks roept Amstelveners op nominaties in te dienen voor een Groen Lintje. Dit is een jaarlijkse prijs die GroenLinks uitreikt aan personen of instellingen die zich inzetten voor groene initiatieven in Amstelveen. Vanuit de genomineerden wordt een winnaar gekozen die het lintje begin juli uitgereikt krijgt.

Het Groene Lintje is een jaarlijks terugkerende prijs voor mensen of instellingen die zich inzetten op het gebied van groen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over natuur, milieu, landschap of dieren. De prijs werd vorig jaar uitgereikt aan Anne Marie van Leent van het repaircafé. Daar kunnen mensen kapotte apparatuur laten repareren in plaats van het onnodig weg te gooien. Ook is zij betrokken bij Opschoondagen in Amstelveen, waarbij vrijwilligers gezamenlijk zwerfafval opruimen.

Eerdere winnaars zijn Stichting Beschermers Amstelland, de Bijenvereniging en het IVN Amstelveen. Ook dit jaar gaat GroenLinks weer een lintje uitreiken. Raadslid Tessa van Wijnen: “Het is een geweldige manier om groene of duurzame initiatieven in het zonnetje te zetten. Veel Amstelveners zijn op de een of andere manier bezig met Amstelveens groen, natuur of milieu. Zij zijn onmisbaar voor een leefbare gemeente en daarom verdienen zij het om in het zonnetje gezet te worden.”

Daarom de oproep aan iedereen: ken je iemand of een organisatie die een Groen Lintje verdient? Laat het ons weten! De nominaties kunnen gestuurd worden naar fractie@groenlinksamstelveen.nl. Daarbij graag vermelding van het wie, wat en waarom. De fractie kiest vervolgens wie de winnaar is en zal de prijs begin juli uitreiken.