Vernieuwd Amsterdamse Bos Golftoernooi

De zesde editie van het Amsterdamse Bos Golftoernooi vindt plaats op 5 juli. Het golf-evenement maakt dit jaar een vernieuwingsslag. Zo gebruiken de vrijwilligers (marshalls) die de golfers begeleiden een speciale google maps app om de hole te bereiken. Voor ver weg liggende holes zijn busjes ingezet om de spelers met hun golfsets te vervoeren. Verder geven op 50 meter van elke pin piketpaaltjes die afstand aan en is er een clinic voor belangstellenden in de golfsport. 

Op dinsdag 5 juli is het Amsterdamse Bos omgetoverd in een heuse 18 holes golfbaan. Momenteel maaien leden van Rotary Aalsmeer-Uithoorn in samenwerking met het Amsterdamse Bos het gras. Het is voor de zesde keer dat dit toernooi – ook wel het First Amsterdam Rough Tournament genoemd – wordt gehouden.

Bedrijven in gemeenten rondom het Bos zijn uitgenodigd mee te doen. Golfers steunen daarmee een goed doel. De afgelopen vijf jaar hebben de golftoernooien  250.000 euro voor het goede doel opgeleverd. De opbrengst werd besteed aan het verlagen van handicaps bij een herseninfarct als voor hersenonderzoek bij de ziekte MS.

Het Amsterdamse Bos Golf is een gezellige combinatie van een sportief toernooi vol culinaire verrassingen onderweg. Het golftoernooi en de clinic worden afgesloten met een exquise diner. De dag wordt afgesloten met een veiling van aantrekkelijke diensten en prachtige producten. Tenslotte wordt een cheque overhandigd aan professor Charles Majoie van het AMC.

Inschrijven voor zowel het golftoernooi als de clinic kan nog tot 1 juli via www.amsterdamsebosgolf.nl