Pas volgend jaar zwemmen en suppen aan de Poel

Het pontonzwembad in de Poel gaat pas volgend jaar worden geopend. Eind juli worden de pontons vervoerd en het duurt nog zeker vier á zes weken voor alles is geïnstalleerd en aangesloten. Te laat op de exploitatie op gang te brengen. Wel werd vandaag (dinsdag) de uitbater van het zwembad bekend gemaakt. Dit wordt het lokale ondernemersechtpaar Rob en Melissa de Ruyter, bekend van Jumpers op het industrieterrein Legmeer. Zij verwachten dat zwemmen in bad tussen de drie en vijf euro gaat kosten. Op het ponton zelf kan men altijd gratis terecht.

Veel horeca-ondenemers leken niet geïnteresseerd in het uitbaten van het zwembad. Rob de Ruyter kan zich daar wat bij voorstellen. “Als het alleen om horeca bij het zwembad gaat, zou het best weleens lastig kunnen zijn. Wij hopen ons juist te onderscheiden door bijvoorbeeld suppen te gaan aanbieden. Pedellen op een surfplank is op het ogenblik zeer populair en daarmee willen wij ons onderscheiden. ”

Omdat het echtpaar De Ruyter veel ervaring heeft in de leisure-sector denken zij het zwembad duidelijke meerwaarde te kunnen geven. Hierbij wordt gedacht aan bootcamps maar ook bijvoorbeeld yoga op de sup-boards.

Een naam is er nog niet voor het zwembad. Daarvoor wordt een wedstrijd gehouden. Leuke namen kunnen voor 1 augustus worden gestuurd naar communicatie@amstelveen.nl. De winnaar kan rekenen op een sup-arrangement met aansluitende barbecue voor tien personen.

Foto: Wethouder Bot, Rob de Ruyter, wethouder Veeningen en Melissa de Ruyter.