Witte kantoortoren Bankrashof wordt appartementencomplex

Het college van B en W is akkoord met plannen om de deels leegstaande witte kantoortoren aan Bankrashof te slopen en daar een woontoren met hoofdzakelijk appartementen en winkelruimte te bouwen. Het plan van eigenaar Rijsterborgh gaat uit van ongeveer 115 appartementen met toereikende ondergrondse parkeergelegenheid voor huurders. Deze huurders dienen wel een goed gevulde portemonnee te hebben.

Rijsterborgh en gemeente organiseren gezamenlijk een informele inloopavond voor omwonenden en ondernemers op donderdag 16 juni van 18 tot 20 uur aan Bankrashof 3. Tijdens deze avond en gedurende de inzageperiode kunnen geïnteresseerden reageren op de concept-startnotitie en het daarin voorgestelde nieuwbouwplan. Aan de hand hiervan wordt de concept-startnotitie eventueel bijgesteld en na de zomervakantie opnieuw aan B en W en de gemeenteraad voorgelegd. Na vaststelling start de bestemmingsplanprocedure. Tijdens deze procedure geldt de wettelijke inspraak en kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingediend.

Wethouder Peter Bot van ruimtelijk ordening: “Het college is verheugd dat opnieuw een leegstaand kantoorpand een nieuwe bestemming krijgt met middeldure tot dure huurappartementen en de levendigheid op die locatie weer toeneemt. In Amstelveen is weinig nieuwbouwmogelijkheid. Daarom is de architect uitgegaan van een maximale hoogte zodat veel woningen kunnen worden gebouwd richting zonzijde. Een mooi ontwerp vind ik, passend in de omgeving en een markant herkenningspunt van de Amstelveense entree aan de Oranjebaan.”

Het gebied rond Bankrashof is volop in ontwikkeling. Zo verandert woonzorginstelling Klaasje Zevenster in een groene woonzorgcampus en zijn er initiatieven om aan de Carmenlaan en in het duurzame pand aan de Parelvisserslaan mogelijk woningen te realiseren. Aan de overkant van de Beneluxbaan is aan de Stadstuinen de bouw gestart van het multifunctionele complex City Garden.

Randvoorwaarden voor deze ontwikkeling van de woontoren staan in de concept-startnotitie die is vrijgegeven voor reacties van 2 juni tot 1 juli.

Bankrashof 3

Artist Impression: JustArchitects.nl