Zomerverdieping Désanne van Brederode in de bieb

Zelden wordt het woord individualisme op neutrale toon uitgesproken: waar de één het prijst, sombert de ander erover. Désanne van Brederode, schrijfster en filosofe, zal op woensdag 8 juni in bibliotheek Amstelveen Stadsplein verschillende kanten van het begrip onder de loep nemen.

Wat betekent het, een individu te zijn? Maakt het gelukkig en vrij, of juist eenzaam? Leidt individualisme tot onverschilligheid voor het lot van anderen? Van Brederode gaat er bij individualisme van uit dat mensen nu net één ding gemeen hebben: hun wens om een vrij individu te worden, en door medemensen als individu te worden gezien. Meer nog dan als representant van een groep.

Van Brederode schrijft romans en publicaties, stond meerdere malen op de Libris Longlist, won de Gerard Walschap Prijs en verzorgde enkele jaren een gesproken column voor het tv-programma Buitenhof. ‘Van Brederode heeft een scherp oog voor modieuze flauwekul en weet precies de juiste toon te treffen om leeg, quasi-kunstzinnig of zweverig gewauwel genadeloos onderuit te halen’, aldus Elsevier.

Op woensdag 8 juni van 20.15 tot 22.00 uur kunt u haar Zomerverdieping: ‘individualisme; omarmen of niet..’  bijwonen in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland Bibliotheken of online.