71e Herdenking gevallenen en slachtoffers Nederlands-Indië

De regionale 71e herdenking van gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië vindt plaats op zondag 14 augustus 2016 om 19.20 uur bij het Indië Monument in het Broersepark te Amstelveen. Bij dit monument in Amstelveen worden alle gevallenen en slachtoffers van die oorlog en haar nasleep herdacht. Dit jaar mogen voor het eerst een Japanse en een Indonesische organisatie bloemstukken leggen ter verzoening voor de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Mevrouw Yvon Noordam – Weygers vertelt vanuit haar kampervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en vooral de tijd daarna, over hoe creatief denken en doen haar vrijheid is geworden.

Een leerling van basisschool de Cirkel, adoptieschool van het Indië Monument, leest een gedicht voor over het thema vrijheid.

Namens de gemeente Amstelveen spreekt burgemeester Mirjam van ’t Veld, namens de Bond van Wapenbroeders voorzitter Willem van Lith en namens de voor de jaarlijkse organisatie verantwoordelijke Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië te Amstelveen voorzitter Clemens Bouwens.

De stemmige muziek wordt verzorgd door Fanfarekorps Nationale Reserve onder leiding van adjudant R. Goddrie.