ANWB wil ‘Park&Bike’ in Amstelveen

Als het aan de ANWB ligt, komt er snel een ‘Park&Bike’-proef in Amstelveen, meldt onze mediapartner NH. Dit houdt in dat automobilisten hun auto voor het laatste stuk van hun reis aan de kant zetten en een huurfiets pakken.

Zo moeten verkeersopstoppingen in de stadscentra worden voorkomen, legt de ANWB uit in een brief. “Een flink deel van de reistijd zit in de laatste kilometers in de stad. Teveel autoverkeer veroorzaakt dat wegen dichtslibben en dat bedrijven, winkels en woningen slecht bereikbaar zijn.”

Dat probleem vraagt volgens de belangenorganisatie om een praktisch alternatief. “Snel naar de stad met de auto en snel en slim in de stad per fiets.” De ANWB hoopt dat de steden heil zien in het invoeren van de zogeheten Parkeer + Fiets voorzieningen.

Daarbij moet je denken aan parkeerplaatsen waar je tegen betaling een fiets kan oppikken. Zulke plekken zijn makkelijk te creëren, stelt de ANWB. “Er is weinig meer voor nodig dan ruimte met een aantal parkeerplaatsen en een plek om fietsen veilig neer te zetten.”