Athletics School Champs: scholierenatletiekdagen in Amstelveen

Bij AV Startbaan vinden op woensdag 6 t/m vrijdag 8 juli 2016 de Athletics School Champs (ASC) plaats. Tijdens deze scholierenatletiekdagen maken maar liefst 1600 Amstelveense basisschoolleerlingen kennis met atletiek. Aansluitend brengen zij een bezoek aan het Europees Kampioenschap atletiek in het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar zij de beste atleten van Europa in actie zien.

De Amstelveense scholen die zich hebben ingeschreven zijn: Karel Eykman School, Montessori school de Linde, OBS de Pionier, Willem-Alexanderschool, OBS Piet Hein, de Triangel, Het Palet-Zuid en Brede School Rembrandt. De ASC is onderdeel van de officiële side-events in het kader van de EK Atletiek in Amsterdam. Naast AV Startbaan organiseren ook de Amsterdamse verenigingen AV Feniks, AV’23 en AV Atos eenzelfde atletieksportdag. In totaal doen zo’n 6000 kinderen uit groep 3 t/m 8 mee.

Van 6 t/m 10 juli nemen 1473 atleten uit 51 landen deel aan de EK, waaronder ook onze eigen Dafne Schippers en maar liefst 54 andere Nederlandse atleten. Gisteren werd de EK in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander officieel geopend.