Axel Boomgaars neemt afscheid als raadslid

Zojuist heeft Axel Boomgaars (GroenLinks) tijdens de raadsvergadering bekend gemaakt te stoppen als raadslid in Amstelveen. Axel heeft een baan aangeboden gekregen op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag, en kan zijn baan niet meer combineren met het werk in de gemeenteraad van Amstelveen.

Boomgaars: “Ik vond het een moeilijke beslissing om te vertrekken uit de raad. Ik heb het ontzettend naar mijn zin om mijn idealen voor een groene, sociale en vrijzinnige wereld om te kunnen zetten naar actie op een lokaal niveau. Het raadlidmaatschap neemt echter net zo veel tijd in als een parttime baan, en nu ik een fulltime baan heb gevonden is dat gewoon niet meer te combineren. Wat ik doe, wil ik goed doen en dat vraagt soms om harde keuzes.”

Martin Kortekaas wordt daarmee de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks. De raadsvergadering die nu bezig is, zal de laatste zijn waar hij zijn functie uitvoert. leiden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Martin Kortekaas: “GroenLinks zal Axel ontzettend missen. Maar dat geldt voor de hele Amstelveense politiek. Hij weet ons standpunt altijd op een geheel eigen wijze en met een vrolijke noot te brengen en heeft op die manier veel bereikt voor de groene politiek en in de strijd voor vrijzinnigheid en gelijke rechten. Wij danken hem daarvoor en gaan die kleurrijke strijd met heel veel plezier voortzetten.”

In 2010 werd Boomgaars op 19-jarige leeftijd verkozen in de gemeenteraad van Amstelveen. In 2013 volgde hij toenmalig fractievoorzitter Sander Mager op. Recentelijk is hij afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in zijn studies Sociologie en Staats- en Bestuursrecht. Martin Kortekaas zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Hij heeft na een loopbaan als projectmanager en adviseur bij de ING zijn draai helemaal gevonden bij GroenLinks in de lokale politiek.