BBA en VVD willen zuiver zwemwater in ‘baggerplas’ de Poel

Tijdens de behandeling van de Amstelveense kadernota, die woensdag 13 juli vanaf 14.00 uur plaatsvindt, zullen coalitiepartijen VVD, PvdA, D66 en BBA het college van B&W vragen om versneld onderzoek te laten doen of het water in de poel zo kan worden gezuiverd dat zwemmen weer mogelijk is.

Een onderzoek naar het zuiveren van het water in de Poel is opgenomen in het programma 2016-2022 van het Hoogheemraadschap, maar het is niet zeker dat alle daarin opgenomen projecten al starten in 2016. En dat willen BBA en de VVD juist wel. “Het zuiveren van het Poelwater is een langgekoesterde wens van veel Amstelveners,” aldus de partijen in een persbericht.

Het is opmerkelijk dat het zuiveren van het Poelwater plots een issue lijkt te zijn voor de VVD en BBA. De partijen staan vol achter het drijfzwembad dat volgend jaar opent en naast zuiver zwemwater is een flinke (kostbare) baggeroperatie ook geen overdreven luxe om van de Poel weer de recreatieplas van weleer te maken.