Beach Buster actief in groengebied Amstelland

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen op een recreatieplaats. Groengebied Amstelland is de rommel beu en roept de hulp in van een Beach Buster. De komende weken – op dagen dat het kwik boven de 22 graden stijgt – zal de Beach Buster de stranden van de Ouderkerkerplas, de Hoge Dijk en de Gaasperplas aandoen. De opvallend geklede Beach Buster maakt  strandrecreanten bewust van het probleem van zwerfafval. Gewapend met een vlotte babbel en afvalzakjes van Nederland Schoon stapt hij of zij op de badgasten af.

De positieve benadering spreekt meer mensen aan dan een bestraffende vinger, weet Recycle Valley, het bedrijf achter de Beach Buster. Beheerder Huib Slings van Groengebied Amstelland heeft er vertrouwen in: ‘Het loopt soms de spuigaten uit met dat zwerfafval. Een beetje meer bewustzijn kan geen kwaad en we weten allemaal dat vrolijke en luchtige boodschappen goed aankomen bij vooral de jongere recreant. Als iedereen straks die afvalzakjes van de Beach Buster gebruikt en ziet hoeveel leuker onze stranden daarvan worden, zullen ze hopelijk de keer daarop uit zichzelf hun troep opruimen. Een strand dat overdag schoon is blijft langer schoon en hoeft in de avond minder of niet schoongemaakt te worden.’