Boekpresentatie nagelaten verhalen Frans Pointl bij Boekhandel Blankevoort

Bij Boekhandel Blankevoort vindt op maandag 1 augustus de presentatie van de bundel Zonder rampspoed valt er niets te melden van Frans Pointl plaats. Pointl-biograaf David de Poel interviewt intimi van de schrijver, onder wie uitgevers Vic van der Reijt en Guus Bauer.

Pointl (1933-2015), die grote bekendheid verwierf met zijn verhalenbundel De kip die over de soep vloog, zou op die dag 83 jaar geworden zijn.
In Zonder rampspoed valt er niets te melden zijn Pointls laatste verhalen gebundeld, deels geschreven in briefvorm, gericht aan een imaginaire vriend. Hij vertelt over zijn huidige leven, maar grijpt ook terug naar de bekende thema’s in zijn werk: zijn moeder, de oorlog, de hospita’s. Openhartige verhalen zijn het, waarbij de auteur niemand spaart. Ook zichzelf niet.

Pointl sleet de laatste zes jaar van zijn leven in een Amsterdams verpleeghuis. Zijn kamer noemde hij zijn ‘bezemhok’. Er stonden twee boekenkastjes, een bed, een defect grammofoonmeubel en een glazen bureau met daarop zijn typemachine. Hij luisterde er naar de radio, las er boeken en werkte aan nieuwe verhalen.

De presentatie begint om 17:00 uur, de ‘zaal’ is een half uur eerder open. Afgesloten wordt er met een drankje en een hapje.

Aanmelden kan tot 29 juli per email: boekhandelblankevoort@planet.nl  en telefonisch: 020 6455694.

Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen.

Foto: Singel Uitgeverijen