Brandweerkazerne Amstelveen zoekt vrijwilligers

De brandweerkazerne in Amstelveen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het korps bestaat momenteel uit 29 vrijwilligers, maar wilt doorgroeien naar zo’n 35 personen. Deze mensen zijn nodig om verantwoord alle voertuigen de weg op te krijgen.

Brandweervrijwilligers zijn mensen die in het dagelijks leven een normale baan hebben, en daarnaast oproepbaar zijn via een pager. Zodra er een melding binnenkomt, verlaten ze hun huis of hun werkplek, om zo snel mogelijk naar de brandweerkazerne te rijden. Daar kleden ze zich om, en rukken ze uit naar het incident.

Deze brandweerlieden krijgen na aanmelding te maken met een selectieprocedure, waarin psychologisch en medisch gekeurd wordt. Daarna volgt er bij geschiktheid een brandweeropleiding die ongeveer 1,5- tot 2 jaar duurt. Deze opleiding vind plaats in de avonduren en weekend, want de vrijwilligers hebben nog een normale baan of studie naast hun brandweerwerkzaamheden.

Naast deze primaire taak van de brandweer, zijn de vrijwilligers onderling ook vooral een hechte groep collega’s. Onderling is er bijvoorbeeld een personeelsvereniging, en worden er diverse teambuildingsactiviteiten ondernomen.

Op woensdag 6 juli, en donderdag 7 juli organiseert de brandweer informatieavonden voor eventuele nieuwe vrijwilligers. Hier zullen mensen van de brandweer uw vragen beantwoorden, en wordt u geïnformeerd over het werken als vrijwilliger. Voor meer informatie kunt u kijken op vrijwilligerbijdebrandweer.nl