College B & W brengt werkbezoek aan Wijnkoperij Henri Bloem

Het college van B & W bracht onlangs een werkbezoek aan Wijnkoperij Henri Bloem. Deze winkel bevindt zich aan de Amsterdamseweg. Samen met andere winkeliers aan deze weg wordt gekeken naar het oprichten van een bedrijfsinvesteringzone (BIZ). 

Het college van B & W kreeg een rondleiding door de winkel. Daarnaast werd gesproken over de mogelijkheden van het oprichten van een BIZ aan de Amsterdamseweg. Een BIZ houdt in dat bedrijven in het winkelgebied, kunnen samenwerken door middel van investeringen in vooraf samen vastgestelde onderwerpen als bijvoorbeeld veiligheid, publiciteit en uitstraling. Zo wordt het winkelgebied aantrekkelijker als werk- en leefomgeving.

Henri Bloem is een franchise-organisatie met meerdere vestigingen in Nederland. Sinds oktober 1995 zijn zij gevestigd in een historisch pand in Amstelveen dat dateert uit 1924. Onder het pand bevindt zich een wijnkelder waar wijnen op fles liggen te rijpen.