De Dijk start tour in P60

De Godfathers van de Nederlandse popmuziek – De Dijk – starten op donderdag 1 september in P60 hun najaarstour. De Dijk, opgericht in 1981, is een van de meest bekende en succesvolste Nederlandstalige bands die ons land kent. De band ontving alle belangrijke onderscheidingen van de Nederlandse popmuziek die er maar te bedenken zijn en ze hebben inmiddels op alle bekende festivals, poppodia, sporthallen en poptempels gespeeld.

Met een mix tussen soul, blues, rock en chansons maakte De Dijk furore. Denk aan hitsingles zoals: Als Ze Er Niet Is, Ga In Mijn Schoenen Staan, Binnen Zonder Kloppen en Bloedend Hart. Deze nummers zijn slechts een kleine greep uit de succesvolle carrière van De Dijk.

Hoogtepunten genoeg in al die jaren. De honderden liedjes, de tientallen albums, stuk voor stuk dierbaar en wéér een stap vooruit. De live-registraties, de boeken, de speciale projecten. De optredens in het buitenland – van Sint Petersburg tot Austin, van Winterthur tot Berlijn, van de Antillen tot Paramaribo, van Moskou tot New York – waar de band keer op keer bewees dat muziek een universele taal is.

De Dijk is inmiddels een oude bekende bij P60. De band weet na al die jaren nog steeds hoe ze het publiek kan bespelen. Niet in de laatste plaats door het enthousiasme en de overgave waarmee zanger Huub van der Lubbe op het podium staat met een even goede band naast zich.

Donderdag 1 september // zaal open 20:00 // aanvang 21:00 // vvk €27

Meer informatie: P60.nl