Eerste Bankras Holland House een succes

Meer dan 100 mensen waren vorige week donderdagavond aanwezig bij de eerste editie van het Bankras Holland House. Een BBQ met muziek en sport- en beweegactiviteiten en als hoogtepunt de uitreiking van de Bankras Awards. De Awards gingen naar vier mensen die op diverse thema’s veel voor de bewoners betekenen.

De bijeenkomst is een initiatief van Brentano met steun van scholengemeenschap Panta Rhei en Vita Amstelland. Het programma is onderdeel van Sportclub Bankras. Doel van het Holland Bankras House is om bewoners en partners dichter bij elkaar te brengen in een gezellige omgeving. De komende jaren gaan professionals vaker een beroep doen op elkaar om een bijdrage te leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken.

Projectleider Elena Nabatova: ‘Een gezondere wijk bouw je met elkaar. De ingrediënten daarvoor zijn: enthousiaste mensen, min of meer gelijke doelstellingen en maatschappelijke betrokkenheid. Bij de opening van het Bankras Holland House waren deze ingrediënten aanwezig met als resultaat: meer dan 100 blije gezichten. Bewoners die elkaar blijken te kennen en elkaar uit het oog zijn verloren.. Hier word ik ontzettend blij van’. Het is de bedoeling om Bankras Holland House in het najaar een vervolg te geven. Andere partijen uit de wijk worden dan uitgedaagd om dit te organiseren.