Gemeente Uithoorn overhandigt elektrische bakfiets aan medewerker AM match

Wethouder Hans Bouma (Wonen, Leefomgeving en Financiën) uit Uithoorn heeft vorige week donderdag een elektrische bakfiets overhandigd aan Maurits Niezen. Het werkgebied van de medewerker van de AM match (voorheen AM Groep) ligt al jaren in deze gemeente. Met zijn bakfiets en markante persoonlijkheid ruimt hij zichtbaar zwerfafval op. Dit was de reden om Maurits in het zonnetje te zetten en er voor te zorgen dat hij voortaan elektrisch kan rondfietsen.

Zichtbaar zwerfafval opruimen
Maurits trekt met zijn bakfiets erop uit om zichtbaar het zwerfafval in de gemeente Uithoorn op te ruimen. De bestrijding van zwerfafval staat de laatste jaren volop in de belangstelling. Eén van de manieren waarop gemeente Uithoorn – als beheerder van de openbare ruimte – de beleving en het gedrag positief beïnvloedt, is door te laten zien dat er gewerkt wordt. Dit wordt ‘”zichtbaar reinigen” genoemd.

Nu door de hele gemeente
Maurits had een gewone bakfiets en richtte zich vooral op het gebied rondom Zijdelwaard. Maurits is nu zo succesvol dat de gemeente graag zijn gebied met behulp van een elektrische bakfiets wil vergroten. Zijn werk mag in de hele gemeente gezien worden. Dat de inzet van Maurits belangrijk is en gezien worden, blijkt ook uit het feit dat hij vorig jaar behoorde tot de laatste vijf genomineerde van de Verkiezing Uitblinker van het Jaar 2015. Dit initiatief is opgericht om straatreinigers, straatvegers, medewerkers groenbeheer en afvalbeheer die zich op een bijzondere manier inzetten voor een schone gemeente.