Jongeren gestart met training ZomerOndernemer Amstelland

Je kunt niet jong genoeg beginnen. Gisteren is de driedaagse training ‘ZomerOndernemer Amstelland ‘ bij de Rabobank Amstel en Vecht in Amstelveen van start gegaan. De ruim twintig deelnemers  krijgen tijdens de training diverse tools, tips & tricks aangereikt om goed van start te kunnen met hun bedrijf. De nadruk ligt op de praktijk. Geen studieboeken maar praktische oefeningen en leren kansen te benutten, klanten benaderen en problemen oplossen.

De aankomende zes weken zullen de ‘ondernemers’ zelfstandig aan de slag gaan met hun bedrijf. Daarnaast wordt elke donderdagmiddag een terugkombijeenkomst georganiseerd. De jonge ondernemers mogen in de keuken kijken bij de Meerlanden, Schiedon Schoentechniek en Berghoef Accountants.
Tijdens deze bijeenkomsten wordt hulp gegeven, kan het bedrijf bezocht worden en zijn er presentaties, ze kunnen hulp vragen en de eigenaar spreken. Ook wordt er elke week tijd genomen om problemen op te lossen en naar een ondernemers les te luisteren.

Vorig jaar heeft het project een aantal nieuwe bedrijven opgeleverd. Ook dit jaar zijn de verwachtingen weer hooggespannen met verschillende bedrijven in de planning: fotografie, eigen lijn van modekleding, een ijssalon, adviesbureau voor social media, evenementenorganisator, vintage lifestyle en smoothie verkoop.

Het idee ZomerOndernemer komt uit Zweden en is het afgelopen jaren succesvol uitgevoerd. Inmiddels wordt dit project op elf locaties door het hele land georganiseerd.

Voor meer informatie: www.zomerondernemer.nl