Laatste ‘Local The Night’ van dit seizoen in P60

Vóór de zomerstop is er aanstaande zaterdagavond op de valreep nog een laatste editie van Local The Night. De afgelopen jaren is Local The Night in P60 voor meerdere lokale bands de opstap geweest naar groot succes. Acts worden gescout voor voorprogramma’s in onder andere P60 en komen in contact met andere bands om samen mee op te treden. Deze keer staan The Twist, WALTHR en The Barbeardians op het podium.

De drie jonge heren van The Twist uit Amsterdam zijn flink gepassioneerd en maken rock zoals dat ooit bedoeld is; hard, vuig en sexy. Stevige, pakkende riffs, gecombineerd met strakke grooves en snoeiharde drums zijn samen met een rauwe rock stem de basis van de sound van deze mannen.

WALTHR brengt keiharde rock in een walm van psychedelica. Lucas het beest, beukt op zijn kit alsof zijn leven ervan afhangt, Keanu knalt er een gevaarlijk grommend en stuwende laag bas overheen. Marc en Ivo overtroeven elkaar in ziekelijk harde riffs en trippende solo’s. Milan breekt ondertussen de tent af en Lisanne rockt harder dan menselijk verantwoord is. Dit alles bij elkaar opgeteld resulteert in een hoeveelheid energie waar je bang van wordt, maar ook neemt de band je mee in een experimentele trip die de jaren 60 doen herleven.

De derde band die op het programma staat zijn de Haarlemse The Barbeardians. Bestaande uit vocalist Jeroen van Waarden, gitarist/vocalist Thijs Huijbens, drummer/vocalist Jim Horvath en bassist Thom van der Veldt, speelt de band party rock om op te dansen.

Op de Powered by P60 Plugt uit stage treden tijdens de change-overs singer-songwriters op. Zaterdag is de eer aan Leonie Sta.

Meer informatie: P60