Ontmoetingsbijeenkomst Amstelveense vluchtelingen en buurtbewoners

Vluchtelingen uit de Amstelveense noodopvang en buurtbewoners uit Amstelveen en Buitenveldert kunnen elkaar ontmoeten op donderdagavond 28 juli tijdens een Café Welkom bijeenkomst. Café Welkom is een plek voor spontane gesprekken, muziek, gedichten en misschien wel wederzijdse hulp. Iedereen die contact zoekt met het organiserende bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg, kan bijdragen aan de bijeenkomst. Dit kan met koken, een gedicht voordragen, kunst laten zien, muziek maken, een verhaal vertellen of op een andere manier.

Zo maken morgen enkele vrouwen die uit Eritrea zijn gevlucht speciale hapjes. Er wordt ook informatie gegeven over activiteiten die door vluchtelingen en buurtbewoners samen worden ondernomen. De bezoekers kunnen verder genieten van virtuoze gitaarklanken door een Nederlandse gitarist die voor deze gelegenheid muziek gaat maken met Syrische percussionisten.

De bijeenkomst is in het Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112, Amsterdam. Café Welkom begint om 19:30 uur en duurt tot circa 22:00 uur.

Elke Café Welkom bijeenkomst lopen een paar buurtbewoners uit Amstelveen en Buitenveldert samen met de vluchtelingen. Ze vertrekken om 19:00 uur vanaf de ingang van de noodopvang in Amstelveen en wandelen dan samen naar de Café Welkom bijeenkomst. Ze lopen aan het eind van de avond ook weer met hen terug.

Meer informatie: tel. 0621391185, e-mail: vwk@ddh.nl , website: http://www.vluchtelingenwelkomkronenburg.wordpress.com