Ook Piet Tijsterman krijgt eigen straat

Kunstenaar Toon de Haas, journalist Henk Godthelp en politieagente Gabriëlle Cevat worden al geëerd met een eigen straat in Amstelveen. Sinds vandaag is daar de naam Piet Tijsterman bijgekomen. Tijsterman heeft veel betekend voor het  Amstelveense verenigingsleven. Zo was hij betrokken bij NFC, De Poelster en AV Startbaan. Maar de meeste mensen kennen Tijsterman natuurlijk van zijn winkel aan de Dorpsstraat. Daar haalde je je shirtje van sportclub, je schaatsen en natuurlijk wormen en maden als je ging vissen.

De gemeente riep in december onder het motto ‘het cement van Amstelveen’ inwoners op om namen van Amstelveners in te sturen voor de nieuwste en waarschijnlijk laatste nieuwbouwwijk van Amstelveen ten zuiden van Westwijk. De bouw van de nieuwe wijk De Scheg start naar verwachting rond 2018.

De zoon van Piet Tijsterman, Jan,  reageerde verheugd: “Mijn vader heeft veel voor het sportverenigingsleven betekend. Hij was begin jaren zestig initiatiefnemer en de eerste voorzitter van Schaatsvereniging De Poelster en stond aan de wieg van de heroprichting van voetbalvereniging NFC in 1942. Deze vereniging ontwikkelde zich tot een grote, algemene sportvereniging met verschillende afdelingen naast de hoofdafdeling voetbal. Uit NFC is bijvoorbeeld Atletiek Vereniging Startbaan ontstaan. Ook keurde hij in opdracht van de gemeente ´s winters de betrouwbaarheid van het ijs op de Poel. In 1948 startte hij een Sportwinkel in het Oude Dorp. Ik ben heel trots op het vernoemen van mijn inmiddels overleden vader met een straatnaam in De Scheg.”