Politie zoekt in Amstelveen auto vermiste bergbeklimmer

De politie is in Amstelveen en Buitenveldert op zoek naar de auto van de vermiste bergbeklimmer Christiaan Wilson. De 35-jarige Amsterdammer wordt sinds 15 mei vermist in de Himalaya.

Dat doen ze op verzoek van de familie, laat een politiewoordvoerder weten aan Het Parool. Op de Facebookpagina van de politie Amsterdam-Zuid Buitenveldert is een foto gedeeld van de auto van Christiaan Wilson.

Het gaat om een beige Daihatsu Cuore met het kenteken 03-NF-GD. Het is volgens de politie niet bekend waar de auto precies staat, maar wel is bekend dat Christiaan de buurt rondom de Randwijcklaan in Amstelveen vaker gebruikte als parkeerplaats.
De zoektocht heeft volgens de woordvoerder geen direct verband met de zoektocht naar Christiaan. Mensen met meer informatie over de auto kunnen bellen naar 0900-8844.

Christiaan Wilson wordt sinds 15 mei vermist in de Himalaya in Nepal. Op 15 mei had hij voor het laatst contact met zijn familie. Toen hij op 25 mei niet in het vliegtuig stapte naar Nederland, sloeg de familie alarm. Op 12 juni werd mogelijk een stuk helm van de bergbeklimmer gevonden.

Foto en tekst: Mediapartner NH