Prima vangst politie: een Golf en twee buitenboordmotoren

De politiemensen van de Landelijke Eenheid Noordwest hebben vanochtend vroeg een 38-jarige bestuurder van een gestolen auto aangehouden bij Zwembad De Meerkamp. In de auto lagen twee buitenboordmotoren die waarschijnlijk zijn gestolen.

De eenheid kreeg rond 05.00 uur een melding om uit te kijken naar een grijze Volkswagen Golf die met valse kentekenplaten over de A4 reed. Op de A4 ter hoogte van Schiphol werd de Golf gesignaleerd. Een achtervolging, die overigens niet hard ging, werd opgestart. Via de A4 en de A9 reed de verdachte Amstelveen in, om vervolgens over de Keizer Karelweg en de Van der Hooplaan het parkeerterrein op te rijden bij het zwembad waar hij een stopteken kreeg. Hier voldeed de verdachte aan.

Nadat het chassisnummer in het politiesysteem werd gecontroleerd, bleek de Golf gestolen te zijn in Nijmegen. Hierop werd de verdachte aangehouden. In de auto werden tevens de twee buitenboordmotoren aangetroffen. Daarnaast werden nog enkele andere zaken in beslag genomen.

De Amsterdamse verdachte stond ook gesignaleerd voor twee andere zaken en reed al twee jaar zonder rijbewijs. De man is overgebracht naar een cel in Amsterdam.

Foto: Landelijke Eenheid Noordwest