Programma Jazz in het Dorp bekend

Amstelveense muziekliefhebbers kunnen over ruim een maand hun hart weer ophalen tijdens de derde editie van Jazz in het Dorp. De organisatie maakte vandaag het volledige programma bekend voor deze dag vol jazz op zondag 4 september.. In totaal treden tussen 13:00 en 21:00 uur 29 verschillende bands op, op zeven verschillende podia in het Oude Dorp. De organisatie programmeert dit jaar in drie verschillende categorieën: jong & upcoming jazztalent, lokale helden en regionale smaakmakers. Ook speciaal voor kinderen zijn er dit jaar verschillende swingende optredens.

Jong & Upcoming
Het is één van de doelstellingen van Jazz in het Dorp om jong talen een podium te bieden. Al eerder werd de samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam bekend gemaakt. Dit jaar wordt één podium gevuld door de jonge jazztalenten van diens Junior Jazz College en één door studenten van het Conservatorium, waaronder het Gideon Tazelaar Trio, de New Amsterdam Voices en de Esther en Mateusz Band. Van Napolitaanse Jazz tot zevenstemmig a capella, van sax-virtuoos tot Avant Garde.

Lokale helden
Jazz in het Dorp is een lokaal festival, georganiseerd door Amstelveners, voor Amstelveners. Daar mogen lokale artiesten natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar treden verschillende nieuwe namen van eigen bodem op, zoals de 20-koppige Fellows Big Band, surf jazz door Pitch & the Swiffer van Amstelvener én striptekenaar Hein de Kort en funky jazzy soul door Sadie’s Choice. Ook succesvolle lokale namen van voorgaande jaren geven dit jaar weer acte de présence, waaronder de dampende bluesformatie The Bluestone en Teak, Blank & More.

Intieme concerten in Museum Jan van der Togt
Het pianoconcert van jazzpianist Elvis Sergo in het Museum Jan van der Togt was vorig jaar zo’n groot succes, dat dit jaar is gekozen voor een uitbreiding van deze intieme binnenconcerten. Naast Elvis Sergo, die ook dit jaar weer zijn oorstrelende pianoklanken ten gehore brengt, treden 4 september ook A Case of Us, het Xavi Torres Trio en Trio Mark Wanninkhof op in het museum.

Regionale toppers
Van de betoverende singer/songwritster Lorrèn tot het Electro Indie jazztrio Fluks: met verschillende regionale toppers biedt de dag écht voor ieder wat wils. Veelbelovende artiesten en gevestigde namen uit de jazzwereld zullen dit jaar schitteren op Jazz in het Dorp, zoals Kim Hoorweg (the Lady of Jazz), Mushroom Mosis met heerlijke soul, Teus Nobel (de Nederlandse Miles Davis!) en de immer swingende (voor 0 tot 100) Busquito’s.

Uitgebreid kinderprogramma voor de jonge jazzliefhebbers
Ook voor (groot)ouders met kinderen wordt Jazz in het Dorp een heerlijk dagje uit. Speciaal voor de allerkleinsten brengt Ageeth de Haan haar swingende, interactieve liedjesprogramma ‘Dag zon, dag zee!’.  Ook het CMO-kinderorkest (een bigband van 26 kinderen) treedt op. Daarnaast is er de hele dag van álles te zien, doen, proeven en beleven voor kinderen. Het complete kinderprogramma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Het volledige programma en tijdschema van Jazz in het Dorp is het vinden op http://www.jazzinhetdorp.nl/
Jazz in het Dorp wordt dit jaar gehouden op zondag 4 september, van 13:00 tot 21:00 in het Oude Dorp van Amstelveen. De toegang is gratis.

Foto: Teus Nobel door fotograaf Eric van Nieuwland