Textielinzamelaar Sympany steunt Amstelveenfonds met ruim 13 duizend euro

Op verzoek van de gemeente heeft textielinzamelaar Sympany onlangs een bedrag van € 13.525,- gestort op rekening van stichting Amstelveenfonds. Het gaat om een kwart van de opbrengst van ruim twee ton ingezameld textiel in de Sympany wijkcontainers in Amstelveen. Het Amstelveenfonds besteedt het geld aan lokale initiatieven. De overige 75% geeft Sympany aan (inter)nationale goede doelen.

BBA-wethouder Peter Bot (Duurzaamheid en Afvalbeheer): “Volgens afspraak met de gemeenteraad gaat een deel van de opbrengst van het door Sympany ingezamelde textiel naar een lokaal initiatief. Dat is op dit moment het Amstelveenfonds. Zo komt het bedrag dat door Amstelveners met textiel is opgehaald ook weer bij Amstelveners terecht. Daarnaast vind ik het belangrijk om waardevolle materialen uit het restafval te houden. Zodat het hergebruikt kan worden.”

Hergebruik en grondstof voor nieuw textiel
Marc Vooges directeur-bestuurder van Sympany: “We zien graag dat Amstelveners hun textiel in onze textielcontainers aanbieden. Ook als het kapot of versleten is, zodat er geen goede materialen verloren gaan. Kledingstukken en schoenen die te klein, te groot, uit de mode, kapot of versleten zijn, dat kan allemaal in de textielcontainers van Sympany. Textiel dat opnieuw te dragen is, gaat naar onze (inter)nationale partners. Textiel dat kapot of versleten is, wordt o.a. verwerkt tot bijvoorbeeld isolatie- en geluiddempend materiaal. En van oude jeans wordt nieuwe denimstof gemaakt. Vindt de dichtstbijzijnde textielcontainer van Sympany op www.sympany.nl/vind-een-container.”

Lokaal initiatief: het Amstelveenfonds
Jacqueline Solleveld, voorzitter Amstelveenfonds is blij met de samenwerking met de gemeente en Sympany: ” Voor het tweede jaar mag het Amstelveenfonds een bijdrage ontvangen van de opbrengst van de Sympany inzameling in Amstelveen. De cirkel is weer rond. Het is fantastisch dat we met dit geld weer nieuwe projecten kunnen steunen die een bijdrage leveren aan het woon- en leefklimaat van Amstelveners. Zo kunnen we samen idealen dichtbij realiseren. Denk bijvoorbeeld aan de Beweegtuin Marne, die deze zomer wordt gerealiseerd. Of het sympathieke project van de Muziek- en dansschool om basisschool leerlingen kennis te laten maken met blaasinstrumenten. Het bestuur bedankt alle inwoners van Amstelveen voor het wegbrengen van  kleding, linnengoed en schoenen. Heeft u een goed project of wilt u ook geld doneren? Kijk op www.amstelveenfonds.nl wat we voor elkaar kunnen betekenen”.