Uitslag Amsterdamse Bos Golf: 52.500 euro voor verlagen handicap herseninfarct

De AMC Foundation kreeg gisteravond door voorzitter Rob Simoons van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn een cheque van 52.500 euro overhandigend. Het geld wordt besteed aan onderzoek naar de beste behandelmethode van een herseninfarct. Het bedrag werd dinsdag bijeengebracht tijdens de zesde editie van het Amsterdamse Bos Golf-toernooi.

Amsterdamse Bos Golf
De leden van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn hadden, in samenwerking met het Amsterdamse Bos, het bos voor een dag omgetoverd in een heuse 18 holes golfbaan. De 125 golfers in 32 flights kwamen tijdens de baan bij verschillende holes culinaire verrassingen en verrassende obstakels tegen. De dag werd afgesloten met een veiling en een loterij tijdens een diner.

Vervolgonderzoek herseninfarct mogelijk
Professor Charles Majoie, die de cheque in ontvangst nam, is opgetogen over het resultaat. Vorig jaar was de opbrengst nog 44.000 euro. Bij elkaar kon de afgelopen drie jaar door de serviceclub 136.000 euro aan de AMC Foundation worden uitgekeerd. De donaties van de afgelopen twee jaren stelden promovendi Olvert Berkhemer en Kilian Treurniet in staat om onderzoek te verrichten dat resulteerde in grensverleggende uitkomsten die in de medische wereld internationaal opzien baarden. Majoie meldde dat met de opbrengst  van het golftoernooi van dit jaar promovendus Ivo Jansen in 2016 vervolgonderzoek kan uitvoeren waarmee bijgedragen kan worden aan het verder verlagen van een lichamelijke handicap na een herseninfarct.