VVD-fractielid Tom Ponjee verlaat gemeenteraad

VVD-fractielid Tom Ponjee verlaat per 28 september de gemeenteraad van Amstelveen. Het raadswerk is volgens hem momenteel onvoldoende te combineren met zijn drukke werk- en privesituatie. Hij wordt opgevolgd door Janneke Leegstra.

Tom Ponjee was bijna twaalf jaar actief binnen de VVD. Hij was onder andere secretaris van het VVD-afdelingsbestuur, werkte als medewerker bij de Tweede Kamerfractie en was sinds negen jaar raadslid.

Ponjee: ‘Ik heb het werk als raadslid altijd met veel plezier gedaan. Het was fantastisch om samen te werken met alle raadsleden, ondernemers en buurtbewoners die je daarbij tegenkomt. Dit maakt de keuze om te stoppen weliswaar moeilijk maar ook heel logisch. Ik blijf namelijk niet in de gemeenteraad zitten als ik mij hier niet volledig voor kan geven. Dit past niet bij mijn karakter en niet bij mijn passie voor Amstelveen. De gemeentepolitiek blijf ik uiteraard met veel interesse volgen. Ik ben trots op onze lokale VVD-afdeling en zal hen als partijlid natuurlijk volop blijven steunen ‘

Janneke Leegstra is woonachtig in het Oude Dorp van Amstelveen. Sinds 2010 is ze actief als secretaris in het bestuur van het lokale VVD netwerk ‘Amstelveen en omstreken’. Janneke Leegstra heeft meer dan vijftien jaar (internationale) ervaring als marketing- en communicatiemanager in diverse sectoren, met meer recent een nadruk op vastgoed.